Minä olen Veera Vuorento.

Tärkeimpiä työn ja tekemisen kautta saamiani oppeja ovat laaja-alaisuus ompelutöiden osalta, materiaalituntemus sekä itseni ja taitojeni tunteminen ammattiompelijana.

Ammattilaisena ja elämäntapayrittäjänä työ on minulle suurempi kokonaisuus, jossa arvopohja, laatu ja merkitys näkyvät vahvasti. Koen tärkeäksi kantaa vastuuta ympäristöstä ja yhteiskunnan kuormituksen pienentämisestä. Korjausompelu on lähellä sydäntäni, koska laadukkaita tuotteita kannattaa huoltaa tai muokata, jolloin ne kestävät aikaa ja istuvat kunnolla.

Laatu edustaa minulle kestävyyttä, oli kyse sitten tekstiilien muokkauksesta tai mittatilaustöistä. Kestävyys vähentää kulutusta, kertakäyttömuotia ja jätekuormitusta. Valmistamissani tuotteissa koen merkitykselliseksi ulkonäön lisäksi myös yllä mainitut tekijät, joihin asiakaslähtöinen uniikki suunnittelu pystyy vastaamaan massateollisuutta paremmin.

Fyysiset haasteet kuten vammat, eripuolisuus tai muut kehon erityistekijät ovat erikoisosaamistani kaavoituksen osalta, samoin kuin sisustustekstiilien toiminnallisiin tarpeisiin vastaaminen. Koen henkilökohtaisesti tärkeäksi valmistaa merkityksellisiä käyttötuotteita, joiden laatu on sekä istuvuuden, materiaalien ja käyttömukavuuden kannalta ensiluokkaista.

-Veera

Toiminta

Toimintani sijoittuu Lammille. Kotipihassani minulla on oma ateljee täydellä ammattiompelimovarustuksella, sekä laaja tilauskangasvalikoima. Teen korjausompelua, mittatilausvaatteita, -tuotteita ja sisustustekstiilejä.

Lammin keskustassa sijaitsevassa Lammin Pesulassa on myynnissä laadukkaita ompelutarvikkeita. Pesula toimii myös töiden vastaanotto- ja luovutuspisteenä, missä järjestän myös asiakastapaamisia ja sovituksia.

Ajanvarauksen voi hoitaa joko sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Tapaamisen voi sopia ennakkoon joko Pesulalle, työhuoneelleni tai kotiisi.

Hinnastosta saat lisätietoa yleisimmistä korjausompeluista.

”Ammattilaisena ja elämäntapayrittäjänä työ on minulle suurempi kokonaisuus, jossa arvopohja, laatu ja merkitys näkyvät vahvasti. Koen henkilökohtaisesti tärkeäksi valmistaa merkityksellisiä käyttötuotteita, joiden laatu on sekä istuvuuden, materiaalien ja käyttömukavuuden kannalta ensiluokkaista.”

Historia

Tarinani ompelijana alkoi jo lapsuudessa käsityöharrastuksen parissa. Tarina sai jatkoa, kun vuonna 2008 pukuompelija- ja stylistikoulutuksen kautta päädyin ammattiompelijaksi ja yrittäjäksi. Työurani alkoi kotiompelimosta ja kulki töölöläisen työhuoneen kautta kivijalkakauppiaaksi Käpylään vuonna 2012. Työn ohella olen suorittanut sisustajan- ja yrittäjän syventävän ammattitutkinnon.

Pyöritin ompelimoani ja kangaskauppaani 8 vuotta, useamman yhtiökumppanin kanssa, kunnes liike lopetettiin keväällä 2020. Oma kivijalkaliike tarjosi mahtavan alustan oppia ja kasvaa sekä ompelijana että yrittäjänä. Olen päässyt valmistamaan yksityishenkilöille uniikkituotteita, isompia sarjatöitä yritysten tarpeisiin, sekä ompelutöitä aina korjausompelusta mittatilausvaatteisiin ja sisustustekstiileihin. Lisäksi olen tehnyt asiakaspalvelua suurella sydämellä niin kangaskauppiaan, ompelutarvikemyyjän kuin ompelijankin roolissa. Tämä rikas kokemuksien kirjo on on tuonut minut nykyisen toimintani äärelle, Ompelimo Vuorentoon.

Etusivu