TARINA

Minä olen Veera Vuorento.

Tärkeimpiä työn ja tekemisen kautta saamiani oppeja ovat laaja-alaisuus ompelutöiden osalta, materiaalituntemus sekä itseni ja taitojeni tunteminen ammattiompelijana.

Ammattilaisena ja elämäntapayrittäjänä työ on minulle suurempi kokonaisuus, jossa arvopohja, laatu ja merkitys näkyvät vahvasti. Koen tärkeäksi kantaa vastuuta ympäristöstä ja yhteiskunnan kuormituksen pienentämisestä. Korjausompelu on lähellä sydäntäni, koska laadukkaita tuotteita kannattaa huoltaa tai muokata, jolloin ne kestävät aikaa ja istuvat kunnolla.

Laatu edustaa minulle kestävyyttä, oli kyse sitten tekstiilien muokkauksesta tai mittatilaustöistä. Kestävyys vähentää kulutusta, kertakäyttömuotia ja jätekuormitusta. Valmistamissani tuotteissa koen merkitykselliseksi ulkonäön lisäksi myös yllä mainitut tekijät, joihin asiakaslähtöinen uniikki suunnittelu pystyy vastaamaan massateollisuutta paremmin.

Fyysiset haasteet kuten vammat, eripuolisuus tai muut kehon erityistekijät ovat erikoisosaamistani kaavoituksen osalta, samoin kuin sisustustekstiilien toiminnallisiin tarpeisiin vastaaminen. Koen henkilökohtaisesti tärkeäksi valmistaa merkityksellisiä käyttötuotteita, joiden laatu on sekä istuvuuden, materiaalien ja käyttömukavuuden kannalta ensiluokkaista.

-Veera

Matkani ompelijana alkoi jo lapsuudessa käsityöharrastuksen parissa. Tarina sai jatkoa, kun vuonna 2008 pukuompelija- ja stylistikoulutuksen kautta päädyin ammattiompelijaksi ja yrittäjäksi. Työurani alkoi kotiompelimosta ja kulki töölöläisen työhuoneen kautta kivijalkakauppiaaksi Käpylään vuonna 2012. Työn ohella olen suorittanut sisustajan- ja yrittäjän syventävän ammattitutkinnon.

Pyöritin ompelimoani ja kangaskauppaani 8 vuotta, useamman yhtiökumppanin kanssa, kunnes liike lopetettiin keväällä 2020. Oma kivijalkaliike tarjosi mahtavan alustan oppia ja kasvaa sekä ompelijana että yrittäjänä. Olen päässyt valmistamaan ompelutöitä uniikkikappaleista isompiin sarjatöihin ja saanut korjata tuhansia rikkinäisiä vaatteita takaisin käyttökuntoisiksi. Lisäksi olen tehnyt asiakaspalvelua suurella sydämellä niin kangaskauppiaan, ompelutarvikemyyjän kuin ompelijankin roolissa. Tämä rikas kokemuksien kirjo on on tuonut minut nykyisen toimintani äärelle, Ompelimo Vuorentoon.

Toimintani sijoittuu Lammille. Minulla on kotipihassani oma ateljee täydellä ammattiompelimovarustuksella. Palveluitani ovat korjausompelu, sisustustekstiilien suunnittelu ja valmistus sekä mittatilausvaatteet ja -tuotteet.

Otan uusita töitä vastaan ja luovutan valmiita Lammin Pesulalla. Pesulalla on myynnissä ompelutarvikkeita, tilauskankaita sekä tekstiilisiä sisustustuotteita kotiin tai lahjaksi.

Olen paikalla Pesulalla vastaanottamassa korjaustöitä maanantaisin kello 10-14. (poislukien pyhäpäivät, koulujen loma-ajat ja erikseen ilmoitettu poikkeusaikataulut). Muulloin tapaamiset ajanvarauksella.

Ajanvarauksen voi hoitaa joko sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Tapaamisen voi sopia ennakkoon joko Pesulalle, työhuoneelleni tai kotiisi.

Hinnastosta saat lisätietoa yleisimmistä korjausompeluista.